» » » » Økologisk Chiafrø Toftkær, 250gr
Tilbud

Økologisk Chiafrø Toftkær, 250gr

28,95 DKK 22,95 DKK

Køb Økologisk Chiafrø Toftkær, 250gr

5 på lager

Varenummer: 055081 Kategori:

Produkt beskrivelse

Toftkær Økologisk Chiafrø, 250gr  

En mexicansk tomatsauce med stykker af tomat, chili, jalapeño og løg. Chunky Salsa passer til al mexicansk mad, men også som en fyldig sauce til bl.a. hamburgere, gryderetter, stegt kød og retter med kødfars.

Ingrediensliste:

Tomat (81%) (hakkede tomater, tomatpuré), løg (8%), grøn chili, salt, majsstivelse, krydderier og urter (hvidløg, chilipeber, spidskommen, cayennepeber, koriander, oregano (0,01%)), paprika, jalapeño (0,3%), limesaft, vineddike.

Mindst Holdbar Til: 08-05-2019

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 151 kJ / 36 kcal
Fedt 0,2 g
heraf mættede fedtsyrer 0 g
Kulhydrat 6,3 g
heraf sukkerarter 4,3 g
Kostfibre 1,8 g
Protein 1,4 g
Salt 1,13 g

HVAD ER CHIAFRØ?
Man kan opnå et bedre helbred ved at anvende chiafrø i sin madlavning, idet man især ved bagværk kan komme chiafrø i opskriften. Chia er nemlig et fællesnavn for nogle Sydamerikanske planter, som er i familie med myntefamilien. Det tager planten et års tid at vokse op til omkring en meters højde, hvorefter planten høstes. Fra chia høster man disse sunde og naturlige chiafrø, som er gode for vores helbred. De indeholder nemlig en lang række vigtige næringsstoffer, som vi har meget brug for i den daglige kost.

HVAD INDEHOLDER CHIAFRØ?
Chiafrø har et meget rigt indhold af Omega-3, kostfibre samt proteiner. Alene kostfibrene i chiafrø er fire gange højere koncentreret end hos de ellers så sunde hørfrø. Kalk er seks gange højere koncentreret i chiafrø end i sødmælk, og desuden findes der hele femten gange højere niveauer af antioxidanter i disse frø sammenlignet med de sunde broccoli. Endeligt indeholder frøene masser af sunde proteiner samt en stor mængde af de sunde Omega-3-fedtsyrer, da alene to skefulde frø indeholder mere end en laksefilets indhold af Omega-3-fedtsyrer. Man bør derfor anvende chiafrø, hvor det er muligt, og det er udmærket at komme dem i både rugbrød, hvedebrød samt boller. Man kan også indtage frøene rå, hele eller knuste, så de er nemme at blande i forskellige gryderetter, eller de kan drysses på morgenmaden. Det anbefales maksimalt at indtage 15 gram i daglig dosis, og chiafrø kaldes desuden for “runners food” over hele verden, så det er meget sunde frø at indtage i løbet af dagen, når man ønsker at være i god og sund form.

Yderligere Information

Vægt 250 g